O chemare curioasă, motivația pentru a deveni psihoterapeut

Incercarea si dorinta de a ne stapani si rezolva propriile conflicte, nevoile narcisice de a fi omniscienti, omnipotenti, de a simti ca e nevoie de noi pot fi printre motivele care ne duc pe calea lunga si anevoioasa de a deveni psihoterapeuti. Odata ajunsi acolo constatam ca procesul in sine, plin de anxietate, ambiguu, cu numeroase indoieli se manifesta dureros de lent. Insa, desi Freud (1937) o considera una dintre „profesiunile imposibile, in care putem fi siguri de la inceput de neajunsurile rezultatelor noastre”, psihoterapia devine tot mai des optiunea multora, datorita fascinatiei si atractiei spre felul in care functioneaza mecanismele psihice, mai ales cele inconstiente (acea parte a icebergului ascunsa bine in profunzimile mintii noastre).…

Citește articolul

Prezentare de carte – Stilurile de atașament. O nouă teorie a atașamentului. Amir Levine și Rachel S.F. Heller

Apărută la Editura ASCR din Cluj Napoca în luna Mai a acestui an, cartea de față abordează o temă extrem de importantă, utilă și totuși greu de înțeles încă – iubirea. Foarte multe studii și cercetări au încercat, de-a lungul timpului, să demistifice acest concept de “iubire”, să afle de unde vine, când și de ce trece, cum o întreținem și cu cine, de ce și de cine ne îndrăgostim defapt.…

Citește articolul

Storytelling și hipnoză sau sub hipnoză? Vă las să decideți

Pentru că e cu și despre oameni și poveștile lor de viață mă interesa, pentru ca e un alt fel de conferință decât cele la care particip de obicei mă interesa și mai mult. Așa se face că am ajuns pentru a doua oară în Cluj într-o singură săptămână, de data aceasta la The Power of Storytelling.…

Citește articolul